2022-03-02 08:20:42• hírek • Bede Emőke

Véradománnyal is lehet segíteni Ukrajnát

Románia vérközpontjaiban a rendkívüli helyzetre való tekintettel meghosszabbított nyitvatartással várják mindazokat, akik a sérült ukrán katonák és civilek kezelése érdekében adományoznának vért – tájékoztat az Egészségügyi Minisztérium.

Mindazok, akik úgy döntenek, e módon támogatják a határ túloldalán élőket, kipihenten és hidratáltan kell érkezzenek a vérközpontba, s a véradást megelőző legalább egy órában tilos dohányozni, és alkoholt, zsíros vagy magas cukortartalmú ételt fogyasztani, valamint gyógyszert bevenni sem szabad (pl. aszpirin, véralvadásgátló vagy diabéteszre felírt készítmény). Vért minden 18 és 60 év közötti, egészséges személy adhat, amennyiben a legutóbbi véradás óta eltelt legalább két hónap. További információk ezzel kapcsolatban ide kattintva olvashatók.


A Szatmár megyei vérközpont, melyet a Károlyi út 26. szám alatt lehet megtalálni, reggel 7:30 és délután 17:30 között várja mindazokat, akik véradományukkal támogatnák az ukrán sérülteket. A központ telefonszáma: 0361.881.202.


A csendőrök már léptek


A véradó kampányhoz az elsők között csatlakozott a Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség, melynek tagjai nem csupán véradományukkal támogatták a nehéz helyzetbe került északi szomszédokat, hanem a véradásért kapott élelmiszerjegyeket is felajánlották az ukrán menekültek megsegítésére.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: